לח"ד לתינוק בן 16 שבועות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/03/2021 | 19:27 | מאת: מיקי

שלום רב, לבני בן 16 שבועות (כמעט 4 חודשים) הכליה השמאלית קטנה ובעלת תפקוד ירוד (13% לעומת 87% בכליה הימנית), ובנוסף בכליה השמאלית מערכת מאספת כפולה ורפלוקס בדרגה 3. קריאטנין ואוריאה לפני כמה שבועות היה תקין. לבקשת הנפרולוגית הגענו למרפאה למדידת לח"ד. במדידה ביד היה 125/55. נשלחנו למדידה חוזרת ב"טרם" ושם מדדו ברגל, בשינה, והתוצאה היתה 88/49. האם זה נחשב לח"ד תקין לגיל 16 שבועות? בתודה מראש!

ל,ד תקין לתינוק בגילו פחות מ 98/52. המדידה ברגל נראת בסדר מבחינה מספרית אבל לא תקפה כי דמדיות לחץ. דם צריכות להתבצע רק בזרוע. מציעה לחזור למרפאת הילדים סמוך לשעה שהתינוק נרדם בשעות הבוקר לשים עליו את השרוול המתאים בזרוע. לצרת עם השרוולית של לחץ דם החוצה לטיול קצר עד שיירדם וכשנרדם עמוק לחזור לחבר את השרוולית למכישר ולבצע מדידה אמיתית

11/03/2021 | 08:36 | מאת: מיקי

תודה רבה! אכן בדקנו ביד ימין בשינה ויצא 90/59. כנראה שבפעם הראשונה בדקו עם שרוול קטן מידי ולכן התוצאה היתה גבוהה. שאלה נוספת: בזמן האחרון התינוק ממעט לתת שתן. הרבה פעמים הטיטול שלו יבש לגמרי. זה משהו שאמור להטריד אותי? צריך לבדוק למה זה? (כאמור בכליה שמאל יש ריפלוקס דרגה 3)

לחץ הדם של 90/59 נשמע בסדר לגבי יתר התלונות כולל של מיעוט במתן שתן ממליהצ להגיע בהקדם לרופא הילדים המטפל שיעריך את התינוק כולל לגבי מבצ של התיבשות כולל לגבי צורך לבצע בדיקות דם ושתן בהקשר לתלונות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים