תוצאות של מיפוי כליות והמשך טיפול

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/03/2021 | 17:06 | מאת: אושרת

היי דר קלפר, בני נולד עם ריפלוקס של דרכי השתן רמה 5 דו צדדי ...גילינו בברית כשהעלה חום והגיע לאי ספיקת כליות ..מאז מישתמש בצפורל והיו לו כמה ארועי חום שלאחר בדיקת שתן בסטיק יצאו ללא דלקת ...בבדיקות דם תפקודי כליה יצא תקין 3 פעמים במהלך השנה .הילד בן שנה אוטוטו ועשינו לו מיפוי כליות לאחרונה התוצאה זה כליה ימין תפקוד 68 אחוז וכליה שמאל 32 אחוז מה זה אומר ?? מה עושים במצב כזה שלא ידרדר מצבו ותהיה החמרה בכליות נישמח מאוד תתשובתך מצורף קובץ ....תודה רבה

כדי לענות בצורה מהמנה לשאלות שלך דרושים כל הממצאים כולל של האולטראסאונד ותפקודי הכליה. זו לא המסגרת המתאימה לכך בכל אופן אפשר לומר שהכליה השמאלית שלו עם תפקוד נמוך יותר קרוב לודאי מלידה והילד חייב להיות במעקב צמוד של נפורלוג ילדים ואחד המרכיבים החשובים במניעת המשך פגיעה בשתי הכליות זה מעקב צמוד אחר זיהומים בדרכי שתן ובמיהדה ומאובחן אחד לטפל בו בהקדם. לגבי המשך טיפול מונע צריך להחליט עם הנפורלוג המטפל בהתאם למהלך של השנה הראשונה שיהיה לפניו בנוסף חשוב שלא יקבל נורופן או אדביל במצבי חום ולהימנע ממצבי התיבשות ז,א במידה ומשלשל או מקיא להגיע בהקדם להערכה של רופא ושלקולאם זקוק לעירוי נוזלים

03/03/2021 | 08:49 | מאת: אושרת

תודה רבה על המענה ...למה בעצם לא לנתח ולסיים עם זה שלא תהיה החמרה הבנתמ שגם בלי קשר לחום כשיש ריפלוס דו צדדי גבוהה 5 גם כשהשתן עולה מעלה יש חלקיקים שגורמים להרס לכלייה בלי חום וסיפטומים על הילד ...

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים