אנטיביוטיקה מונעת ילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/02/2021 | 21:49 | מאת: רחל

דר רוקסנה שלום, ביתי בת 3.5. לאחר זיהום שני בדרכי שתן הוחלט על אנטיביוטיקה מונעת לתקופה של 4 חודשים עד הביקורת הבאה. בנתיים שלחו גם לבדיקת cevus. האם מינון של 4 סיסי פעם ביום צפווויט לילדה בת 3.5 ששוקלת 15 קג מקובל? האם יש תופעות לוואי סיכונים שיש בלקיחת אנטיביוטיקה למניעה? מה לגבי פרוביוטיקה? את ממליצה לשלב? תודה מראש

כן ממליצה לשלב פרוביוטיקה ועוד יותר להטמיע הרגלי התרוקנות סדירים משתן- שלא יהיה רטוב בתחתון כלל וכלל- וגם מצואה- שלא תהיה עצירות בנוסף מעדיפה יוגורטים ביו שיש מיליון סוגים ועם תוספות פרי שונות ומגוונות מאשר תכשירי פרוביוטיקה. לגבי המינון שציינת זה תלוי בריכוז של האנטביוטיקה יש ריכוזים שונים של צפוויט. אישית אני מעדיפה לטיפול מונע להשתשמ בגיספטיל או רספרים אלא אם ידועה רגישות שמונעת שימוש בתרופה זו

25/02/2021 | 22:10 | מאת: רחל

ד"ר רוקסנה , תודה על התגובה. מדוע את למעדיפה צפורל? האם יש סיכון כולשהוא בליקחת התרופה ?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים