כליות תינוק השונות בגודלן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/02/2021 | 08:56 | מאת: אורטל

שלום רב, ילדתי בן לפני 10 ימים והיום עשינו א.ס כליות מאחר והבדיקה טרם הלידה נראתה שאורך כליה שמאל הוא 7סמ והימנית 11 סמ. מופנים למומחה אבל רציתי לדעת מה ההשלכות של זה והאם זה דבר שיכול להתאזן בסופו של דבר. יש לציין שהשתן של התינוק רגיל בתדירות ובכמות. תודה.

מזל טוב! הממדים שציינת של הכליות אכן מאד מאד גדולים אם אכן הם כאלו- יש גם משמעות לטקסטורה שלהם וכמובן לבדיקת דם לתפקוד הכליות וגם ממצאים נוספים כולל ממדי הכבד הטיול הילד כולו. קשה לתת מידע ככה . אין מספיק מידע. כדי לקבל מידע רלוונטי רצוי מאד שתשבו מול נפרולוג ילדים עם כל התוצאות

22/02/2021 | 12:52 | מאת: אורטל

תושה על התשובה, בטעות רשמתי ס"מ והתכוונתי למ"מ. התשובה שלך עדיין רלוונטית? הבנתי שמדובר בהרחבת אגן כליות והדבר נפוץ. האם נכונים הדברים?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים