תוצאות של א.ס. כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/02/2021 | 19:10 | מאת: מיקי

שלום רב, לבני בן ה-3 חודשים יש מערכת מאספת כפולה. כבר בסוף ההריון ראו אצלו גביעים מורחבים בכליה שמאל, וגם ב-2 א"ס שנערכו לאחר הלידה (לאחר הלידה היתה גם הרחבה קלה של המערכת העליונה בכליה שמאל). כעת בא"ס כליות (כאמור בגיל 3 חודשים): כליה ימנית בגודל 5 ס"מ, ללא סימנים להפרעה אורומכנית. כליה שמאלית בגודל 3.8 ס"מ, רושם לפרנכימה דלה, מעט אקוגנית. אגן הכליה נראה מעט גדוש, אורכו בסריקה אורכית 0.6 ס"מ. לא זוהו גביעים מורחבים. שופכן דיסטלי משמאל מעט מורחב עד 0.4 ס"מ. מה המשמעות של זה שהכליה השמאלית קטנה יותר ובעלת פרנכימה דלה ואקוגנית? (מציינת שהתינוק מקבל אנטיביוטיקה למניעה, וכן אמור לעבור בדיקת ציסטוגרפיה בשבוע הבא, כדי לבדוק ריפלוקס). בתודה מראש!

פראנכימה אקוגנית מתיחסת לאיכות הרקמה כפי שנראת באולטרסאעונדץ משמעות ממצא זה שהרקמה לא תקינה קרוב לוודאי מלידה ולרוב זה מתורגם לתפקוד כליתי יחסי של אותה כליה מוך יותר לשמחתינו יש שתי כליות והכליה השניה- הימנית במקרה שלכם- נראת תקינה והיא יכולה לפצות . רצוי במצבים האלו גם לבצע פעם אחת בידתק דם ולקבל מידע מדויק של התפקוד הכליתי של שתי הכליות ביחד וכמובן להמשיך לעקוב אחר העדר זיהומים בדרכי שתן

10/02/2021 | 21:11 | מאת: מיקי

תודה רבה!

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים