הרטבת לילה אצל בן 3.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/01/2021 | 01:11 | מאת: נועה

שלום, התחלנו תהליך גמילה מחיתולים לפני כשנה כשהיה בן 2.8. הוא גמול ביום מזה כ-8 חודשים, למרות שעד לפני כחודשיים לפעמים עדיין היה בורח לו קצת פיפי בתחתונים (כי היה מתאפק מלא זמן ולא מתפנה ללכת לשירותים). כעת הוא גמול לגמרי ולא מפספס. לעומת זאת - בני קם כמעט כל בוקר רטוב מפיפי, וזאת למרות שהוא ישן עם חיתול ואנחנו אפילו מחליפים לו לחיתול חדש לפני שאנחנו הולכים לישון. זה ככה כבר בערך שנה. הוא במידה הכי גדולה של החיתולים (6). גם כשהחלפנו לחיתולים של חברות אחרות זה לא עזר. יש לו כמויות ממש גדולות של פיפי בלילה, גם אם הוא לא שותה/שותה קצת מים בארוחת ערב. לפעמים הוא קם ממש בתוך"בריכה". לי ולבעלי הייתה הרטבת לילה עד גיל מאוחר וקראתי שזה יכול להיות תורשתי, ולכן אני תוהה אם יש צורך לטפל/להמשיך בירור, למרות שהוא עוד יחסית קטן. אשמח לחוות דעת, תודה

העובדה שהוא נותן ככ הרבה שתן בלילה למרות שאתם מקפידים שישתה פחות לפנות לילה מוזרה מעט אבל שווה לרשום כמה בקבוקים שותה בכלל במשך היום. יש לא מעט ילדים בגילו ששותים המון מים רק כי הם אוהבים למצוץ את המוצץ של הבקבוק בנוסף שוואה לבצע בדיקת שתן כללית כולל אוסמולריות וגם בדיקת דם אחת כולל קראטינין ארואה כל המלחים כולל נתרן אשלןג סידן זחרןמגניזום חוהמצ אורית ולהגיע ליעוץ מסוגר של נפרולולג ילדים כולל עם אולרטאסאונד כליות ושלפוחית בו ימדדו את הנפח המירבי של כיס השתן לפני שמתרוקן- אני מבינה שיש לו שליטה מלאה על כך- וגם שארית אחרי שננותן שתן

24/01/2021 | 16:45 | מאת: נועה

תודה רבה על התגובה המהירה! אשים לב כמה בקבוקים שותה וארשום לעצמי. רק שאלה אחרונה - האם את כל בדיקות הדם והאולטרסאונד צריך לבקש מהרופא ילדים (?) ולהגיע עם כל התוצאות לנפרולוג? או שצריך להגיע לפגישה עם נפרולוג ושהוא יתן הפניה לכל הבדיקות הנ"ל? תודה!

אכן . רופא הילדים מפנה לבדיקות אלו ועם התוצאות מגיעים ליעוץ

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים