אכילת חלבונים ביום האיסוף

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/01/2021 | 11:20 | מאת: מאיה

שלום דוקטור אני צריך לעשות איסןף שתן לחלבון ואכלתי 2 דגי דניס לארוחת צהריים האם זה יכול להעלות את כמות החלבון באופן משמעותי? אני (גבר )שוקל 74 קילו מתאמן ואוכל ביום בין 90-130 גר חלבון באיסופים יש לי באופן רגיל בשנים האחרונות בין גרם לשני גר תפקודי כליות תקינים מקבל טריטייס? תודה רבה על עזרתך

מתנצלת על העיכוב אמנם אני נפרולוגית ילדים אבל השאלה כן בתחום ידיעותי וניסיוני. לדעתי אתה אוכל יותר מדי חלבון - ידוע שאכילת חלבון מעל 1גר/קג גוף מגבירה בכל פעם את זרימת הדם לכליות ואת הלחצים בתוכן. הדבר גורם ולו בצורה חולפת להפרשה מוגברת של חלבון בשתן אבל גם לשחיקה של ה"מסננת" המתוחכמת שהן הכליות. לכן לדעתי אתה צריך להפחית את כמויות החלבון באופן כללי ולא רק באופן"קוסמטי" ביום שרתה מבצע את איסוף השתן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים