הפרשה לבנה בפות ילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/01/2021 | 19:35 | מאת: חיה

דר רוקסנה שלום , ביתי בת 3.5. נמצאת במעקב נפרולוגי בגלל אגן כלייה וכליה בצד ימין קטנה. סבלה פעם אחת מדלקת בדרכי שתן עם חום וטופלה באנטיביוטיקה . מזה זמן יש לה הפרשה לבנה בפות , במרקם גבינה ועם ריח. זה בה והולך. היא מתלוננת על פות שורף ( לא במתן שתן) . האם יש קשר לכל עניין הנפרולוגיה או שהכיוון ליותר פטרייה באזור?

הממצא של הפרשה כפי שאת מתארת יכול לנבוע מפטריה שהתפתחה באזור על רקע הרטבה וגירוי מקומי משני לרטיבות. אולי כי לעיתים הילדה מתאפקת ומטפטף שתן. חשוב לגשת לרופא הילדים לקבל טיפול מקומי וגם להטמיע הרגלי התרוקנות משתן בזמנים קבועים ובפרקי זמן צקרים כיד להמנוע המשך גירוי מקומי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים