השלכות ארוכות טווח של אגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/12/2020 | 10:51 | מאת: רוני

שלום ד"ר. בני בן 16 נולד עם אגן כליה מורחב בדרגה בינונית עקב היצרות שופכן ונותח בהצלחה בגיל שנה. הכליה השנייה תקינה לחלוטין. במהלך השנים עשינו בדיקות ומעקבים, המצב סטטי, הכליה מתפקדת ב 50%, ערכי קריאטין בדם ושתן תקינים, לחץ דם תקין, הילד בריא ומתפתח יפה. מאז שהיה בגיל שלוש היה לו קצת RDW גבוה, 5.5 במקום מקסימום 5.3, ערכי המוגלובין והמטרוקיט תקינים. בשלוש שנים אחרונים עליה של RDW עד לבדיקה מאתמול, RDW ערך 5.96 במקום מקס 5.3, המוגלובין 16.1 (ערך מקסימום), המטרוקיט ערך 49.5 (ערך מקסימום). אנו כמובן נפנה להמטולוג, אבל אחת הסיבות האפשריות לעלייה ב RDW היא הפרשה מוגברת של הורמון אריתרופויאטין ע"י הכליות. רציתי לשאול האם הפרשה מוגברת של אריתרופויאטין ידועה כאחת הבעיות שאגן כליה מורחב גורם לאורך השנים? וכן, מה דעתך על התוצאות שציינתי? יצא לו גם חומצה פולית נמוכה (3.1) אבל לא חושב שזאת הסיבה כי חומצה פולית נמוכה גורמת לאנמיה. אם לך עוד מידע מניסיון בנושא, נשמח לשמוע. אודה לחוות דעתך.

למעשה נושא ההתחיצות הוא המטולוגי ההמוגלצבין היחיסת גבוה אופייני בגיל ההתבגרות ומושפע מהורמוני מין - טסטוסטרון. כדאי שתתיעצי עם כל תוצאות הבדיקות עם המטולוג ילדים בוודאי לגבי במדדים שאת מתיחסת אליהם בשאלתך

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים