כיליה אגנית- אגן כיליה מורחב

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/12/2020 | 13:47 | מאת: מיכל

שלום ד"ר קלפר. בני, בן 3, נולד עם כיליה ימנית אגנית ונמצא במעקב. ב us אחרון שבוצע לפני כמה ימים אלה הממצאים: כליה ימנית קטנה ונמוכה באגן, באורך 7.4 ס"מ . אגן כליה ימנית גדוש עד 5 מ"מ . כליה שמאלית באורך 5.7 ס"מ . אגן כליה שמאלית גדוש מעט עד 2 מ"מ . בבדיקה קודמת אגן כיליה ימין תקין, אגן כליה שמאלית גדוש עד 4 מ"מ. על מה זה יכול להעיד?

הממצאים כשלעצמם לא נשמעים חריגים. ההרחבה לפי הנתונים שסיפקת נשמע שמשתפרת אם כי בשתי המדידות 2 מ"מ ו 4מ"מ לא נרהא שיש בעיה חמורה. בכל מקרה מומלץ להגיע עם הנתוננים והילד למעקב הנפורלוג ילדים שעוקב והפנה אתכם לבדיקה כדי שיראה את הכל בהקשר הקליני המתאים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים