גודל כליות בגיל 8 שבועות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/09/2020 | 23:12 | מאת: אנונימית

שלום, בתי בת 8 שבועות. נשלחה לאולטרסאונד כליות לאחר דלקת בדרכי השתן, אשפוז וטיפול אנטיביוטי. הממצאים בבדיקה הראו הידרופנפרוזיס קל מאד בכליה שמאל והכליה בגודל 7.6 סמ'. האם מדובר בהגדלה משמעותית מהנורמה? האם זו הגדלה שנובעת מההידרונפרוזיס? האם מדובר על ממצאים שמצריכים טיפול כלשהו? תודה מראש!

אורך כליה של 7.6 ס,מ הוא די גדול בתינוקת של 8 שבועות אבל כל הממצאים צריכים להיבחן בהקשר של הזיהום בדרכי שתן שהיה ועם כל הנתונים מהאישפוז ע"י רופא הילדים ונפרולוג ידלים ולהחליט על המשך ברור, טיפול אנטביוטי מונע ומתן הדרכה מתאימה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים