מחלת חום וחלבון בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/07/2013 | 22:27 | מאת: צאלה

שלום, בני בן שנה ותשעה חודשים, נולד עם הרחבת אגן כליה שמאל. אנו במעקב נפרולוג כל חצי שנה (לאחרונה שיפור). לאור מחלת חום ביצענו בדיקת שתן יצאה תקינה למעט חלבון ברמה של 30 מ"ג (בטווח הנורמה)-זאת הפעם הראשונה שאנו מקבלים תוצאה שאיננה "שלילי". מה המשמעות של התוצאות? תודה רבה!

חלבון בכמות קטנה כפי שאתה מתאר יכולה להופיע בזמן מחלת חום ובמיוחד אם השתן מרוכז.וזה עדיין נחשב בתחום הנורמה בתנאי שהחלבון נעלם לחלוטין לאחר שהילד מבריא. מומלץ לכן לחזור על הבדיקה שבוע אחרי ההבראה המלאה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים