אולטראסאונד כליות ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/02/2020 | 11:43 | מאת: נועם

בבדיקת אולטראסונד לאחר דלקת חזקה בדרכי השתן נמצא כליה שמאלית: שופכן פרוקסימלי מודגש כ 1 מ"מ וגודל הכליה 5.9 ס"מ כליה ימנית :גודל 6.8 ס"מ, פרנכימה בעובי תקין ללא עדות לשופכנים דיסטליים מורחבים אני מודאגת לגבי הכליה השמאלית ויש עוד זמן עד התור לרופא , אשמח להבין מהם הממצאים ? תודה

ההרחבה שמצוינת חייבת בחינה - ראיה- של נפרולוג ילדים. בינתייים משערת שקבלתם הנחיות לגבי השלמתץ אנטיביוטיקה ו או טיפול מונע. חשוב יהיה לשים לב גם להיותה של הכליה השמאלית קטנה מהמימנית. אבל זה בבדיקות אולטראסאונד מעקב בהמשך- לא דחוף

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים