דלקת בשתן בתינוקת. המלצה לטיפול

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

04/02/2020 | 17:51 | מאת: סיגי

תינוקת בת 7 חודשים בעלת רגישות g6pd. מאושפזת ומטופלת 4 ימים באנטיביוטיקה :גראמיצין . ממליצים לשחרר ולהמשיך טיפול בבית בציפרוקסין. לשני סוגי האנטיביוטיקה תופעות לוואי: 1)גראמיצין חשש לפגיעה בשמיעה ופגיעה בכליות. 2)ציפרוקסין חשש לפגיעה בעצמות ופגיעה בגדילה. מה עושים?

תופעות הלוואי שמצוינות אמנם קיימות אבל בחשיפה = משך טיפול ממושך. מקובל אחרי גרמיצין לעבור לטיפול פומי אחרי שמצבה של התינוקת השתפר. לגבי ציפרו פומי השלמת טיפול במשך עוד 8-10 ימים לא אמורה לגרום לפביעה בסחוסים. וחשוב לחסל סופית את החידק שגרם לדלקת בכליה. אני מאמינה שהרופאים שמטפלים שקלו את כל החלופות ומה שהוצע לכם זה מה שמתאים. נשמע שאמנם מדובר בחידק עמיד למדי לאנטיביוטיקות המקובלות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים