מערכת נוספת כפולה וגודל כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

26/12/2019 | 03:06 | מאת: מיכל

בני בן 7 חודשים . באולטרסאונד כליות שנעשה לראשונה (בסקירת מערכות נצפתה הרחבה של 4 מ"מ בשתי הכליות) הודגמה מערכת מאספת כפולה בכליה ימנית וחשד למערכת כפולה בכליה שמאלית. שתי הכליות בגודל 6.9 ס"מ. הילד שוקל 8.5 קילו (לא קטן במימדיו) . בתשובת האולטרסאונד הומלץ על בדיקה חוזרת בעוד חצי שנה. האם הכליות גדולות בהרבה ממה שאמור להיות בגילו? האם יש צורך בבדיקות נוספות ? אין חשד לדלקת בדרכי השתן. ..

26/12/2019 | 03:06 | מאת: מיכל

תיקון הכותרת: מערכת מאספת כפולה

כליות עם מערכת מאספת כפולה מהוות וריאנט של הנורמה מאד נפוץ ומדובר בכליות שיש להן כמות רקמה תפקודית יותר גדולה- דבר מצוין. לכן הן נמדדות גדולות יותר. מאחר ומהתאור של הבדיקה לא עולה שקיימת הרחבה כלשהי של המערכת המאפת( החלק הצנרתי המנקז) באף כליה הרי שהמצב תקין. יחד עם זאת כדאי פעם אחת להגיע לנפרולוג ילדים שיתבונן בבדיקה ובמכלול הנתונים הנוספים ככל שישנם

עניתי על התיקון כותרת

26/12/2019 | 17:24 | מאת: תגובה

כדאי לבצע גם בדיקות נוספות לפני ההגעה לנפרולוג? ויש לי שאלה נוספת- בבדיקה השלפוחית היתה יחסית ריקה ואפשר לפספס מצב של אורטרוצל. האם יש צורך לבדוק את השלפוחית כאשר היא מלאה?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים