חלבון בשתן ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/11/2019 | 17:26 | מאת: אא

היי, לילדתי בת ה5 עשו 3 בדיקות שתן יום אחרי יום. פעמיים יצא 100 ובפעם השלישית יצא שלילי. הרופאה ביקשה איסוף שתן של 24 שעות והערך לבדיקה הזאת יצא 46 מג. האם תקין? איך ניתן להסביר את הערכים השונים? תודה

משערת שהתכוונת לחלבון שהיה בבדיקת שתן כללית 100 ובהמשך באיסוף 46 מג/ימהמ. המספר שציינת לגבי האיסוף אמור להיות תקין לגילה בגיל 5 שנים אם כי יותר נכון לשפוט מספר זה ביחס לקראטינין באותו איסוף שתן ורצוי לחזור על שתן כללית - דגימה ראשונה של בוקר- + יחס חלבון /קראטינין באותה דגימה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים