גודש באגן הכליה 0.5 ס"מ .

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/08/2019 | 20:34 | מאת: גודש באגן הכליה

שלום רב, ביתי בת 8.5 סובלת כחודש ימים מדלקות חוזרות בשתן . מהדורת us שביצעה יצא ממצא של גודש באגן הכליה 0.5 ס"מ . מה אומר ממצא זה? אודה לעזרה

הרחבת אגן כליה מתיחסת לכך שהאזור בו מצטבר הששתן לפני יציאתו מהכליה לשוםכן נצפה בגודל גבוה באולטראסאודנ. למרות שממצא זה יכול להיות ממצא מיתג של מום במערכת השתן כמו הצרויות שונות ב"צנרת" הכליתית אבל כשממדים כפי שצינת בתשובה הם עד 10 מ"מ זה יכול להיות עתוצאה של מבנה מעט שונה רצוי לקבל את הCD של הבדקיה ולערוך התיעצןץ עם נפרולוג ואורולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים