דלקת בשתן בת שנה ושמונה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/08/2019 | 15:01 | מאת: אייל

שלום, לביתי בת שנה ושמונה יש דלקת בדרכי שתן פעם ראשונה. במיון אמרו שפעם ראשונה לא מבצעים ברור ויכול להיות. כמו כן הנחו אותנו לא לעשות לה אמבטיית ישיבה , לא ללכת לבריכה ולהחליף חיתול גם בלילה על מנת לשמור על הגיינה. האם אכן כדי למנוע שוב דלקת צריך לשמור כך ?

לא הבנתי מהתאור אם מדובר בזיהוםב דרכי שתן עם או בלי חום אם יש חום כן מקובל לבצע אולרטאסואנד כליות. לגבי שימור היגינה מקובל אפשר לעשות אמבטיה לא ממשוכת למדי ואפשר ללכת לבריכה בתנאי שאחרי בריכה מתרחצת רצוי אם סבון כמו לקטופיל שהוא בעל PH חומצי ומיבשים אותה. הבסיס שלא יהיה גירוי באזור הפות. וגם שלא תהיה עצירות אלא יציאה כל יום וגם לתת לה יוגורט ביו כל יום

05/08/2019 | 21:43 | מאת: אייל

תודה רבה. מדוע יוגורט ביו מסייע במניעה? האם לתת טיפות פרוביוטיקה גם יכול לעזור? ושאלה נוספת: יש צורך להחילף ל. חיתול במהלך הלילה? הפעולה פשוט מעירה אותה. תודה מראש .

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים