כליות קטנות לגיל הילוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/07/2019 | 16:01 | מאת: Gal

שלום, פג נולד בשבוע 33 . במשקל 1200. כליות קטנות לגיל 1.8 סנטימטר והשנייה 2.2 סנטימטר. היום בן 10 שבועות . כליות 3 ו3.3 סנטימטר בהתאמה.באולטרסאונד צויין כליות קטנות והדיות לגיל. מה משמעות ההבחנה . בנוסף הקארטינים היו 2.2 היום עומדים על 0.74 . האם יכולים לרדת והכליות יהיו במצב תקין ?

תופעה של כליות קטנות בפגים במיוחד כאלו שנולדו קטנים לגיל ההיריון מוכרת. לכילות פוטנציאלך פיצוי כך שגם אם נולד עם פחות רקמה כליתית תפקודית בהשוואה לידל שנולד במועד ובמשקל תקין, הרקמה הנותרת יכולה לעשות פיצוי מסוים. לראיה הקראטיניןשירד לערכים כמעט תקינים לגיל הילד. חשוב להמשיך לעקוב ומציעה מאד להיות במעקב נפורלוג ילדים ובפרט של מרפאה נפורלוגית ילדים עם דגש על מעקב פגים כדי לעקוב מקרוב אחר התפתחות והבשלת התפקוד הכליתי של הילד בליווי נכון : תוך הימנעוצ מתרופות ומצורת חיים שיכולה לקפח עוד את הכליות.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים