מערכת מאספת כפולה הריון ראשון סקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/03/2019 | 12:57 | מאת: דניאל

שלום דוקטור. עשינו היום סקירה מאוחרת שבוע 22 להריון ואמרו לנו שככל הנראה יש לילד מערכת מאספת כפולה(מקווה שכתבתי נכון) רציתי לדעת מה המשמעות של זה והאם זה משהו שיכול להוות פגם/מטרד בהמשך החיים של הילד? תודה רבה מראש

מערכת מאספת כפולה הינה וריאנט של נורמה כך שאינה כרוכה בתחלואה . אבל ב 5% מהמקרים יש גם מערכת "צנרתית" כפולה דבר שיכול להתבטא בהפרעות בזרימת השתן . ואז ניתן בהמשך לראות הרחבה במערכת השתן. לכן דרוש ממעקב במהלך ההיריון ולקבל יעוץ של נפרולוג ילדים באופן פורמלי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים