נגישות
נגישות

ציקלוסופורין לילד בן 5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/01/2019 | 07:12 | מאת: אבא דואג

בוקר טוב. בני בן ה6 חולה בתסמונת נפרוטית כבר שנתיים. הילד תלוי בסטירואידים ובכל פעם שמפסיקים את הטיפול התסמונת מתלקחת. עברנו לסלספט אשר לא החזיק אותו. הרופא המטפל המליץ לעבור לציקלוסופורין. אני מאוד חושש מהתרופה בעיקר בגלל החדש מגידולים של העור. קראתי שזו תופעת לוואי שיכולה לקרות ובנוסף באחד הפורומים על הורים לילד שפיתח גידולים כתוצאה מהתרופה? האם השימוש בתרופה בטוח? יש חלופות לתרופה הזו? אני ממש חושש ומודאג

לקריאה נוספת והעמקה

מה שקראת נכון לגבי מושתלים שמקבלים אמנם ציקלוספורין לפרקי זמן ארוכים ועוד תרופות שמדכאות את מערכת החיסון. בתסמונת נפרוטית פרקי הזמן שנותנים את הציקלוספורין הרבה יותר קצרים וגם המינון ושניתן נמוך יותר. כך שהסיכון הרבה הרבה יותר נמוך בכל מקרה כדאי למרוח מסנן קרינה בזמן חשיפה לשמש

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים