קצב גידול כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/07/2013 | 21:33 | מאת: טל

שלום רב ותודה מראש על המענה. ביתי בת שנה ושמונה חודשים. בגיל 5 שבועות חלתה בדלקת השתן, וקיבלה טיפול אנטיביוטי. למיטב ידיעתנו לא חלתה בשנית בדלקת השתן מאז. אנחנו במעקב אולטראסאונד כליות מאז הדלקת בגיל 5 שבועות. להלן התוצאות (בס"מ): תאריך שמאל ימין 07/12/2011 4.19 3.87 12/04/2012 5.2 5.2 30/10/2012 6 5.5 02/07/2013 6.2 5.2 יש לציין שבמדידה האחרונה הילדה השתוללה והיה מאד קשה לקבל מדידה מהימנה ובלית ברירה המדידה נעשתה מהגב ולא מהצד (גם אז הילדה לא הייתה במנוחה והתנגדה מאד). לאור הממצאים, הרדיולוג המליץ על בדיקת VCUG&DMCA. אודה לחוות דעתך לגבי הממצאים הנ"ל ומשמעותם, וכן מלצותיך להמשך טיפול.

מומלץ מאד שהילדה תופנה להערכה ובדיקה בצרוף כל בדיקות ההדמיה (הדיסקים או הצלומים עצמם גם כן) לבדיקת נפרולוג ילדים. לקראת הפגישה רצוי לבצע בדיקת דם לתפקודי כליה ובדיקת כימיה יותר מורחבת ספירת דם ובדיקת שתן כללית דרך הרופא המטפל.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים