pyeloectasia אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

26/12/2018 | 08:55 | מאת: סוניה

שלום רב, השאלה עבור בני משפחה המתגוררים בחו"ל ומבקשים לקבל קצת מושג. כבר בהריון אובחן העובר עם בעיה בכליה השמאלית. כיום בן 3 חודשים, הכליה הולכת וגדלה (כמעט פי 3 מהגודל התקין) . אבחון pyeloectasia . ממה זה נובע ומה הן דרכי הטיפול הכי טובות? תודה מראש.

אני משערת שמדובר בהרחבת אגן כליה. מאחר ואין ממדים מדויקים וגם חסרים המון רפטים לא ניתן להגיע לאבחנה ובוודאי לא לתת ניבוי כלשהו לגבי משמעות לעדתי. הפרטים מעורפלים מדי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים