אגן כליה מורחב לתינוק בן חודש וחצי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/11/2018 | 20:35 | מאת: דנה

שלום ד"ר בהריון בשבוע 32 גלו הרחבת אגני כליות אצל העוברית שלי אגן כליה ימין 5.5 ושמאלי 8.6 אחרי הלידה בשבוע עשיתי לה US והתשובה היתה כליה ימנית :בגודל 3.2סיימ, פרנכימה שמורה,אגן מורחב 0.9 סיימ ,לא הודגמו תהליכים ,לא הודגמו אבנים כליה שמאלית :בגודל 4.0 סיימ פרנכימה שמורה ,אין הרחבה באגן כליה ,לא הודגמו תהליכים , לא הודגמו אבנים . רוצה הסבר לתשובה ואם זה משפיע על התינוקת שלי תודה

הרחבת אגנים יכלוה להיות חלק מתהליך הבשלה איטית של תנועתיות השופכנים. אבל יכולה לבטא גם הפרעה מולדת במבנה מערכת השתן- בעיקר כשהמדובר בהרחבה של מעל 10-12מ"מ אגן. פרט לכך כדאי לעקוב אחר צמיחת הכליות ורצוי מאד להגיע ליעוץ נפרולוג ילדים בהקדם עם התוצאות הנ"ל לקבל הסבר מפורט יותר ממה שניתן לתת במסגרת אתר זה ותהלחיל במעקב מסודר. כדאי לבצע גם בדיקות דם לתפקוד הכליות בעזרת רופא הילדים המטפל של הילודה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים