בליטה באוזן לתינוקת שנולדה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

20/11/2018 | 13:33 | מאת: נעמה

שלום בתי בת חודשיים נולדה עם בליטה קטנה באוזן. עשו לה אולטרא סאונד של הכליות ודרכי השתן ובשתי הכליות הודגמה הרחבה מינימלית של אגני הכליות בעובי כ- 3 מ"מ . כל שאר הממצאים תקינים . האם זה יכול להיעלם לה בהמשך שהיא תגדל? ומה זה אומר מבחינה רפואית האם עלי לדאוג בענין זה?

הממצאים כפי שאת מאתרת עם הרחבה מינורית 3 מ"מ של אגני הכליות בגיל חדשיים מתאימים למצב של הבשלה איטית של תנועתיות הצנרת הכליתית- דבר מוכר ותקין. היתי חוזרת על אולרטאסאונד כליות בגיל חצי שנה ולא נשמע קשור לממצא באוזן- חשוב שרופא הילדים ישים לב לגודל הכליות שהוא בתחום הנורמה בבדיקה שאת תארת

20/11/2018 | 23:09 | מאת: נעמה

ד"ר שלום לגבי 2 הכליות רשום לי שהם בגודל ומבנה תקינים . כליה ימין באורך כ- 5.4 ס"מ . כליה שמאל באורך 5.8 ס"מ . ברצוני לדעת האם יכול להיות שבגיל חצי שנה יעלם לה ההרחבה של אגני הכליות?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים