הרחבה קלה של אגן הכליה-ילד בן 10.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/11/2018 | 15:53 | מאת: אולגה

בני ב ה10 עבר בדיקת US בטן בקבות תלונות ל הכאבים התקפיים בבטן העלונה. לעיתים מתלונן על בחילות,ללא הקאות,ללא חום,יציאות רגילות.בדיקת דם תקינה. מדדי הדלק בבדיקת דם שקטים. בבדיקת אולטראסאונ הכל תקין פרט לכך שהודגמה הרחבה מינימלית של אגן הכליה ב שמאל. שתן לכללית תקינה. כאבי בטןלעיתים בצד ימין,לעיתים בצד שאל. עבר ניתוח אפנדיטיטיס לפני מס שנים מהלך תקין. מה המשמעת של הרחבה מינימלית של אגן הכליה? האם ז בעייתי? האם זה מצריך מעקב או ביצוע בדיק נוסות? תודה

הרחבה קלה של אגן הכליה יכולה להיגרם בהקשר המתוארמעצם שתיה מרובה סביב ביצוע בידקת האולטראסאונד . ואם אכן הממצאי קל זה לא מסביר את כאבי הבטן המתוארים שיכולים להיות קשורים לעצירות או אי סבילות לסוכר של החלב- לקטוז- בכל מקרה חשוב שביקת השתן כללית תקינה ורצוי לחזור על בדיקת האולטראסאונד באופן לא דחוף בעוד חדשיים ללא שתיה מרובה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים