קריאטנין קינאז 800 ילד בן 14

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/10/2018 | 09:16 | מאת: שרון

דר. שלום בני בן 13.5 בריא בד"כ. שוקל 46 וגובה 1.63. לפני כמה חודשים נרשם לחדר כושר בו עוסקים באימוני כושר קרבי. לאחר שהגיע תשוש מאימון ביקשתי הפניה לבדיקות דם. יצא קריאטנין קינאז 300. הרופא אמר לחזור אחרי החגים על הבדיקות ויצא 800. נאמר לי שהילד צריך להפסיק להתאמן ויש לפנות לנפרולוג. מצרפת את תוצאות הבדיקה. אודה לחוות דעת.

אין באפשרותי לפתוח את תוצאות הבדיקות במידה וצרפת. בכל מקרה מומלץ אכן להיפגש עם נפרולוג ולדעתי גם עם נוירולוג כי ערכי אנזים CPK מוגברים יכולים לההצביע על בעיה בשריר מעבר לפעילות מוגברת גופנית

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים