גודל כליות של בת שנתיים ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/10/2018 | 13:58 | מאת: נש

בת שנתיים ו-8 חודשים, גודל כליה ימין 5.8, כליה שמאל 6.7. לפני 8 חודשים: כליה ימין: 5.5, כליה שמאל: 6.4 האם קצב הגדילה תקין והאם הגודל מתאים לגיל שלה? תודה רבה מראש.

מהמידע שנמסר חסר כמובן ממדי הילדה- האם קטנה לגילה או בגובה ממוצעת והאם היתה פגית. בכל מקרה נראה שהכליות קצת גדלו בין שתי הבדיקות. מאידך גודל ממוצע של כליה לגיל שנתיים הוא סביב 7 ס"מ עם טווח תקין שנע בין 6.28-8.44 ס"מ אורך. המספרים עצמם הם רק חלק מהנתונים שיש לקחת בחשבון בהתיחסות לממצאים כי צריך לדעת מדוע בוצע האולטראסאונד, מה היתה הבעיה הרפואית שעברה ברור ובאופן כללי רצוי להגיע לנפרולוג ילדים שימשיך להעריך את הממצאים בהקשר של הילדה הספציפית

עבור הגיל המצוין כליה ימנית קטנה כליה שמאלית בתחום הנמוך של הנורמה. צריך ליחס את גודל הכליות לגודל הילד וחשוב לראות את האולטראסאונד כדי להבין עד כמה המדידות היו טכנית אמינות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים