אי סימטריה באוזניים - טיפול אסטתי והקשר לכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/07/2018 | 09:53 | מאת: ענבל

שלום, הבן שלי בן שבועיים ויש לו אי סימטריה באוזניים. אוזן אחת נראית עם קיפולים. הבנתי שיכול להיות קשר בין זה לבין הכליות ורציתי לדעת מהו. ובנוסף האם יש דרך לטיפול מבחינה אסטתית כדי שלא יפריע לו בעתיד. תודה רבה

יש קשר בין מבנה כליות לאזניים בשל היווצרותם בזמנים דומים בזמן התהליך העוברי. הקשר חזק יותר אם יש מעין עודפי רקמה קימה לאוזן- נקראים TAGS או שקעים- סינוסים- בקידמת האפרכסת. רופאי ידלים מיומנים לשים לב לממצאים מסוג זה ובהחלט כדאי להתיעץ עם רופא הילדים המטפל. ואשפר לבצע אולרטאסאונד כליות בקלות- בדיקה לא כואבת לא מקרינה ומשמעעותית. כמובן נשמע לא דחוף

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים