מערכת מאספת כפולה לעובר שבוע 31

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/02/2018 | 11:00 | מאת: אמא

שלום רב אני בהריון בשבוע 31 בבדיקת אולטרסאונד אובחן לעובר מערכת מאספת כפולה בכליה שמאלית. על מה הממצא מעיד והאם יש השלכה על חייו של התינוק כשיוולד? תודה

מערכת מאספת כפולה הינה הוריאנט השכיח ביורת במבנה מערכת השתן. ממשעות המממצא שלמעשה נוצרת יותר רקמת כליה בכליה כפולה. חשוב לשים לב להרחבות נלוות שמופיעות במצבים בהם יש גם צנרת כפולה לאותה כליה דבר שעלול לסבך בזהיומים ובהפרעות בזרימת השתן. מומלץ לקבל יעוץ מסודר של נפרולוג ילדים עוד טרם הלידה ולבדוק היטב את ירת המערכות של הגוף

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים