נפרולוג ילדים עבור עובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/12/2017 | 17:41 | מאת: אמאמודאגת

אני אוטוטו בחודש תשיעי (שבוע 35+5). בסקירה מכוונת קיים חשש שיש לעובר מערכת שתן מאספת כפולה בשתי הכליות. הרופא ביקש להתייעץ לפני הלידה עם נפרולוג ילדים אבל לצערי לא קיים באזור נפרלוג ילדים שמטפל גם בעוברים. אפשר המלצה לרופא כהכנה ללידה? תודה מראש

מערכת מאספת כפולה במידה ואינה מלווה בהרחבה של חלק ממנה בכליות לרוב לא מהווה בעיה וממילא יש צורך לחזור על בדיקת אורלטאסאונד כליות אחרי שהילדה תוולדבמזל טוב. כאמור במידה ואין הרחבה כעת ניתן לבצע אולרטאסאונד לילודה בגיל חודש- דחשיים ולהגיע עם התינוקת ליעוץ במידה ויש הרחבה שנצפתה בממערכת המאספת בכליה או הכליות של העובר רצוי לקבל הסבר מסודר מנפרולוג ילדים.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים