שלפוחית שלא מתרוקנת במלואה אצל העובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/12/2017 | 11:08 | מאת: מודאגת

שלום ד"ר , הריון ראשון ,בת 36 ,שבוע 16 . מצורפות תוצאות סקירה ראשונה . כפי שמצויין במשך כ3 שעות לא נראתה התרוקנות מלאה של השלפוחית .מפורטים שאר הנתונים . לאחר יומיים ביצעתי סריקה מכוונת נוספת שבה נכתב : "Cmd תקין בשתי הכליות , אין הרחבה של אגני הכליות ,אורטרים לא הודגמו . הכליות באורך 16 ממ כל אחד מימדי השלפוחית 11*10*12 ממ הפין נראה תקין אין הרחבה של האורטרה כמות מי השפיר תקינה לשלפוחית אין צורה של חור מפתח " . שאלתי היא : האם כבר בשלב זה במצב הזה בו השלפוחית לא מתרוקנת במלואה ישנה פגיעה כלשהי בכליות של העובר ? מהי לדעתך המשמעות הקלינית תהיה כאשר התינוק יוולד ? (מתוך תקווה שלא תהיה החמרה במצב שתדרוש הפסקת הריון ) אני אהיה בהמשך מעקב בעוד שבועיים לאולטראסאונד חוזר בבית החולים כשגם אורולוג ילדים יהיה נוכח . תודה רבה

מאחר ואת מעלה - ובצדק- שאלות משמעותיות לא רק לגבי האבחנה שחתכן ועומדת מאחורי הממצאים שציינת אלא לגבי התפקוד הכליתי העתידי שכמובן הינו פעול יוצא של הכליות שמתפתחות כעת , נראה לי מתאים וחשוב שתקבלי את כל המידע בפגישת יעוץ עם נפרולוג ילדים .

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים