אגן חוץ מורחב בכלייה ימנית 11 מ"מ

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/09/2017 | 22:51 | מאת: ערן .א

ערב טוב עשיתי u.s כליות והכל תקין כולל הערמונית למעט אגן חוץ מורחב בגודל של 11 מ"מ. 1. האז זה מסוכן 2.על מה זה מעיד? 3. האם יש טיפול? 4.האם ניתן למנוע התקדמות בבעיה? תודה מראש ושנה טובה!

המשמעות של כל ממצא היא בהקשר של הבעיה בעטיה בוצעה הבדיקה- במלים אחרות השאלה מדוע בצעו את הבדיקה. אני מבינה שאת אדם בוגר ולא ילד כך ש 11מ"מ היא הרחבה קלה שיכולה לעיתים להיות רק פועל יוצא של שתיה מרובה שודאי התבקשת לבצע לפני בדיקת האולטראסאונד. בכל מקרה בהיותך מבוגר ממליצה להפנות את שאלתך לנפרולוג או אורולוג מבוגרים כולל את ההקשר הקליני(הסיבה שהופנת לבדיקת אולטראסאונד)

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים