אגן כליה מורחב בעובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/09/2017 | 22:11 | מאת: לי

היי ד״ר, בסקירת מערכות מורחבת גילו אגן כליה שמאלי בן זכר מורחב 6.6 מ״מ. הרופא ביקש להיות במעקב. היום אני שבוע 27 והאגן כליה נשאר אותו גודל אך הוא ציין בנוסף שהגביעים מורחבים וביקש שאני אבוא שוב לביקורת בשבוע 32. הוא לא הסביר לי מה ההשלכות של זה? מה זה אומר אם האגן כליה נשאר אותו גודל ועכשיו נוספו הגביעים שהתרחבו? אשמח אם תוכל להסביר לי אם חלה החמרה כלשהי? מה ההשלכות של זה? תודה רבה.

שינויים מסוג זהיכולים לבטא הבשלה שהיא עדיין בגדר הפיזיולוגי . המעקב חשוב חשוב לקבל הסבר מסודר מנפרולוג ילדים

14/09/2017 | 10:29 | מאת: לי

תודה על התשובה , אני שאלתי את הרופא האם לפנות לנפרולוג אמר לי שכרגע אין טעם בזה. הוא לא הסביר לי את המשמעות של הדבר שכאשר האאגן נשאר אותו דבר אך גביעים מורחבים. אני אשמח לפחות לדעת אם זה אומר שהמצב נשאר סטטי או שמא חלה החמרה( כיון שבסקירה הוא לא ציין את הגביעים). תודה רבה.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים