מהו גודל כליות תקין ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/08/2017 | 12:43 | מאת: אנונימית

שלום דר' קלפר, אשמח לדעת מהו גודל כליות תקין בילד בן 5? (האם יש משמעות לאחוזון הגובה-90?) תודה

גודל ממוצע של כליות בגיל 5-5.5 שנים הוא 8-8.1 ס"מ אורך עם טווח שנע בין 7-9 ס,מ. לגובה של הילד יש בהחלט משמעות - ילדים גבוהים בדרך כלל יש להם כליות גדולות יותר כך שילד שגובהו מתאים לאחוזון 90 לגיל מצופה שאורך הכליות שלו יהיה בתחום הגבוה יותר של הנורמה לגיל כפי שציינתי לעיל חשוב גם לזכור כי מדידת הכליות תלויה בבודק ובמיקום של ה סמן על מסך מכונת האולטראסאונד כפי שהבודק מחליט לשים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים