דלקת בשתן לילד בן 15

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/06/2017 | 10:37 | מאת: רותי

ד"ר שלום רב, בני בן 15 עם NF-1 לפני כחודש אובחן עם דלקת בדרכי השתן. טופל למשך שבועיים עם אנטיביוטיקה CEPHALEXIN SYR 250 MG/5 עשה בדיקות דם לתפקודי כלייה שיצאו תקינות וגם אולטראסאונד כליות ושלפוחית שתן שיצא תקין עכשיו שבועיים לאחר סיום האנטיביוטיקה חזר שוב על בדיקת שתן ושוב נמצא חיידק היום הרופא רשם אנטיביוטיקה CO-TRIMOXAZOLE 240 MG/5ML ממה יכולה להיות דלקת בשתן הרי אצל בנים זה לא אופייני בכלל? איזה בדיקות נוספות עליי לבקש לרופא ילדים שישלח אותו? יש לציין שכל השנים שעשה US כליות הכל יצא תקין וזו הפעם הראשונה שהוא עם דלקת אודה לך על תשובתך בברכה ויום טוב רותי

08/06/2017 | 09:18 | מאת: רותי

אני רוצה להוסיף ד"ר us כליות ודרכי שתן כליה ימנית בגודל 12.5 סמ גודל ומבנה תקין אין אבנים וגושים ללא עדות להידרונפרוזיס כליה שמאלית בגודל 12.8 גודל ומבמה תקין ללא אבנים או גושים וללא עדות להידרונפרוזיס איזה עוד בדיקות עליו לעשות? תודה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים