אוראה גבוהה בנוכחות ריפלוקס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

15/03/2017 | 15:31 | מאת: אוראה גבוהה בנוכחות ריפלוקס

שלום דר', מתנצלת מראש על האורך...קצת בלחץ מבדיקת אוראה אחרונה בני בן 4.8 עם רפלוקס כלייתי דו"צ אובחן בגיל 3 חודשים לאחר ציסטוגרפיה, כאשר ההידרונפרוזיס היה ידוע מההריון בגיל 5 חודשים עבר מיפוי כליות שהראה תפקוד 30% כלייה ימין ו70% כלייה שמאל. מאז במעקב אחת לחצי שנה 10 חודשים של בדיקות דם, לחץ דם אולטרסאונד, שתן וכמובן נפרולוג. בגיל שנה וחצי אושפז ל3 ימים בשל UTI, עם אבחנה לא ברורה שזה אכן היה UTI. מאז ללא דלקות בבדיקות דם אחרונות- אוראה 43, שתן ראשון של הבוקר, כאשר שאר הבדיקות תקינות- כולל תפקודי כליות, קריאטנין ויחס קיראטנין ומיקרואלבומין בשתן תקין גם כן. התור לנפרולוג הוא בעוד כשבועיים. ברוב הבדיקות מאז היותו תינוק האוראה בין 30-40, כאשר בבדיקה לפני כשנה היה 36. האם את ממליצה לחזור על אוראה? או לחכות לבדיקת הנפרולוג, קצת בלחץ, האם אוראה כזאת יכולה להיות גם ממחסור בשתייה? אשמח לדעת אם כדאי לבצע בדיקות דם נוספות טרם הפנייה לנפרולוג מצ"ב תשובת US אחרון- אם רלבנטי בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך: 30/05/2016 * שלפוחית השתן בגדר הנורמה בצורה וקיבולת ובעלת דופנות סדירים. הפעם השופכן דיסטלי ימני בקוטר מזערי עד 2.3 מ"מ. שופכן דיסטלי משמאל לא הודגם מורחב כלל. נפח כיס השתן נמדד כ 100 סמ"ק. התרוקן ללא שארית שתן.(שארית זניחה כ 7 סמ"ק) כליה ימנית בגדר הנורמה בצורה ומיקום, קטנה מהצפוי לגיל. באורך כ - 6.7 ס"מ, (לעומת 6.3 ס"מ בבדיקה הקודמת) גדלה מינימלית הפרנכימה שמורה בעובי והדיות. ללא עדות להידרונפרוזיס. כליה שמאלית מוגדלת באורך כ 10.4 ס"מ, (לעומת 9.9 ס"מ בבדיקה הקודמת) גדלה מינימלית. מודגמת הרחבת גביעים בינונית , ללא שינוי ניכר. קוטר אגן כליה שמאלית כ 8.7-11.9 מ"מ ללא שינוי, הפרנכימה מעט דקה (עד כ 7.5 מ"מ , כשהנורמה היא כ 1 ס"מ ) ללא שינוי ניכר. הדיות הפרנכימה שמורה ותקינה. דיפרנציאציה בין הקורטקס למדולה שמורה. סיכום: הפעם ללא הרחבת שופכנים. התרוקנות שלפוחית תקינה. הכליות גדלו מינימלית וההידרונפרוזיס משמאל ללא שינוי. תודה ויום נעים, סופי

16/03/2017 | 07:29 | מאת: ד"ר קלפר רוקסנה

כפי שנראה לי שהבנת בעצמך לא ניתן לעשות יעוץ שלם בפורום. ותמיד צריך לרואת את הילד. מעיון בתשובת האולרטאסאונד די ברור שהתפקוד העיקרי מהכליה השמאלית וגם לפי המיפוי . לגבי נושא האוראה - האוראה אמנם מושפעת מהתפקוד הכולל של שתי הכליות אך גם מצום, חוסר שתיה, עודף חלבון בכלכלה. המדד היותר משמעותי לבחינת תפקוד הלכיות הוא קראטינין בדם ואת זה צריך לבחון מול הגובה של הילד. אני בטוחה שזה נבדק במסגרת המעקב הפעיל שהילד נמצא בו. יתכן שיש צורך גם ביעוץ דיאטנית כדי לבחון את כמות החלבון שהילד צורך וגם לוודא ששותה מספיק אגב את בדיקות הדם אין צורך לבצע בצום במקרה כפי שאת מתארת

16/03/2017 | 08:45 | מאת: סופי

תודה רבה על התשובה העניינית המפורטת, וההתייחסות הרצינית! יום נפלא

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים