כליה היפופליסטית בעובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/01/2017 | 08:43 | מאת: אור

שלום, אני בהריון שבוע 35 , ראו בסקירה שכליה שמאל של העובר זכר היא כליה היפופליסטית או אפלסיה , כליה ימין תקינה, מה זה אומר ? מה ההשלכות של זה ?

כליה היפופלסטית היא כליה קטנה מהרגיל שלרוב לא התפתחה טוב מתחילת ההיריון. הדבר לא ברור לעיתים קרובות מתחילת ההיריון בשל מוגבלת יכולת המדידה בעיקר בגילאי עובר צעירים. כליה כזאת- אם אכן מתברר שזה המצב כח הדברים לא ברורים עד לאחר הלידה- עלולה לתפקד פחות מכליה רגילה ולכן יותר נטל מוטל כל העליב השניה. אם הכליה השניה תקינהה היא מסוגלת לפצות על אבדן התפקוד ולגדול בעודף כדי לבצע את הפיצוי. את הדברים ניתן לראות לעיתים כבר בשלב עוברי ע"י צמיחה מואצת למידות גדולות יותר של הכליה התקינה. חשוב להיות במעקב נפרולוגי אחרי הלידה גם למעקב תקינות הכליה השניה וגם כדי לקבל הנחיות לגבי שמירה לטווח ארוך של בריאות הכליה התקינה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים