טיפול בנשימה כבדה לבת 4.5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

28/07/2016 | 12:57 | מאת: אתי

שלום רב. הבת שלי בגיל 1.9 עברה ניתוח להסרת שקד שלישי (ללא שקדים למרות שהם מוגדלים) בגלל אירועי דום שינה. כיום בגיל 4.5 חזרנו על הבדיקות והשקד השלישי גדל אך לא חוסם ובמעבדת השינה עולה כי אין דום שינה אך יש לה תנגודת בדרכי נשימה עליונות ונחירות ומאמץ נשימתי משמעותי. הרופא המליץ שוב לנתח והפעם להסיר גם שקדים אך לפני כן אמר שניתן לנסות טיפול של חודשיים בתרופות singulair,avamy. 1. אשמח לדיעה נוספת לגבי אופציית הטיפול הנ"ל 2. מהבנתי מדובר בתרופות לנזלת כרונית ואסטמה שכלל אין לה אז האם זה נכון 3. הבנתי שהתרופה יכולה לצמק את השקדים האם זה נכון והאם הם יחזרו לגודלם הרגיל בסיום הטיפול תודה.

שלום, הבת שלך עברה בעבר ניתוח להסרת שקד שלישי בגלל אירועי דום שינה. כיום בגיל 4.5 השקד השלישי גדל אך לא חוסם ובמעבדת השינה עולה כי אין דום שינה אך יש לה תנגודת בדרכי נשימה עליונות ונחירות ומאמץ נשימתי משמעותי. הרופא המליץ שוב לנתח והפעם להסיר גם שקדים אך המליץ לנסות טיפול של חודשיים בתרופות singulair,avamy. לגבי שקדים ממליץ רק על כריתה חלקית (עם COBLATION ) אם יש צורך קליני בכך. לגבי התרופות אין נסיון ברור שהם יפתרו את הבעיה. התרופה יכולה לצמק לפי מאמר מסיים אק את השקד השלישי. ויתכן ויחזור לגודלו הרגיל בסיום הטיפול. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים