TIRADS 4A בUS תירואיד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

30/06/2016 | 01:15 | מאת: רון

בת 22, כבר לפחות 3 שנים יש לי ציסטה\קשרית של 5 מ''מ באונה השמאלית של התירואיד שלא משתנה (אולי לפני כשנתיים עלתה מ4 מ''מ ל5). אך בUS אחרון, לפני כחודש, צויין בפענוח לראשונה TIRADS 4A. "נצפתה קשרית היפואקואית קטנה באונה שמאלית של התירואיד בקוטר 5 מ''מ (TIRADS A4), ללא שינוי. אונה ימנית תקינה. להמשך בירור לפי השיקול הקליני". אין בלוטות לימפה בשאר הצוואר חוץ מבלוטה אחת בכל פרוטיס בסביבות 2 ס''מ כל אחת שנמצאות שם כבר שנתיים וגדלות בכמה מילימטרים מדי שנה. יש לציין שזה אותו בודק שכבר עשה לי 4 US לצוואר ומעולם לא ציין את המונח הזה, זה חדש. מבירור קצר העליתי שהמונח TIRADS A4 מבטא נגע חשוד לממאירות בסבירות של בין 5-10 אחוז עם סימן 1 מתוך ה4 האפשריים (היפואקואיות). עם זאת מנקרים קשריות בתירואיד רק כשמגיעות לרוב ל1 ס''מ או קרוב. יש לציין שהחל מדצמבר הTSH שלי עולה ללא הפסקה אך FT4 תקינים, בהתחלה עמד הTSH על 5.4, בינואר על 5.9, במרץ 6.3 ועכשיו 7.6. מה עושים במצב כזה, האם מצריך ניקור או רק מעקב? עד כמה חשוד בהתחשב בעובדה שלא גדל בכלל מאז גילויו? תודה.

שלום, יש לך ציסטה\קשרית של 5 מ''מ באונה השמאלית של התירואיד שלא משתנה (אולי לפני כשנתיים עלתה מ4 מ''מ ל5). בUS אחרון, נצפתה קשרית היפואקואית קטנה באונה שמאלית של התירואיד בקוטר 5 מ''מ , ללא שינוי. אונה ימנית תקינה. יש לציין שזה אותו בודק שכבר עשה לי 4 US לצוואר ומעולם לא ציין את המונח הזה, זה חדש. הTSH עולה ללא הפסקה . לגבי ניקור , ההחלטה היא על פי הרופא המטפך. אם קיים חשד כדאי לנקר ואם לא ניתן לעקב. נראה כי באופן כללי זה למעקב צמוד של נס חודשים. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים