ניתוח שסתומי אף לשיפור נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

30/05/2016 | 00:36 | מאת: ששון

בגלל בעיות בנשימה דרך האף, הומלץ לי על ניתוח יישור מחיצה + כריתת קונכיות + שחזור שסתומים (nasal valve reconstruction). בעוד ששני החלקים הראשונים נפוצים יחסית, לגבי שחזור השסתומים, לא מצאתי מספיק מידע. האם מדובר בניתוח נפוץ? מה רמת הסיבוך שלו (לעומת השניים הראשונים)? האם ישנה השפעה על מראהו החיצוני של האף? האם כדאי לנסות רק את שני השלבים הראשונים, ורק אם אין הטבה לבצע את ההליך השלישי, או שאין בשלב השלישי סיכון נוסף וכדאי לבצע את כל שלושת השלבים באופרציה אחת? תודה רבה.

שלום, הומלץ לך על ניתוח יישור מחיצה + כריתת קונכיות + שחזור שסתומים (nasal valve reconstruction). בעוד ששני החלקים הראשונים נפוצים יחסית, לגבי שחזור השסתומים, לא מצאת מספיק מידע. זהו לא ניתוח פשוט ואף מסובך לעיתים וצריך נסיון רב לביצועוץ רמת הסיבוך שלו (לעומת השניים הראשונים)- גבוההיחסית אם לא מדובר במנתח מנוסה. האם ישנה השפעה על מראהו החיצוני של האף? כן. האם כדאי לנסות רק את שני השלבים הראשונים, ורק אם אין הטבה לבצע את ההליך השלישי- כן - אך צריך לבדוק אותך כדי לענות בוודאות. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים