לחץ באוזניים ובראש בזמן טיסה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

03/05/2016 | 22:41 | מאת: לימור

ד"ר שלום שבוע הבא אני טסה ופעם שעברה בזמן טיסה כל פעם שהמטוס התחיל להוריד גובה סבלתי מלחץ חזק בצדי הראש ובאוזניים שהכניס אותי ממש ללחץ. הייתי מצוננת. אם זה יקרה שוב האם זה יכול לגרום לנזק? ומה ניתן לעשות בכדי למנוע? אציין שאני סובלת מיתר לחץ דם מטופלת בכדורים והבנתי שאוטרווין ספרי אסור לקחת. תודה מראש לימור

שלום, בזמן טיסה כל פעם שהמטוס התחיל להוריד גובה סבלת מלחץ חזק בצדי הראש ובאוזניים שהכניס אותך ממש ללחץ. אם זה יקרה שוב זה יכול להיות לתת סימפטומים של ברוטראומה. ניתן לקחת נוגדי גודש לאף לקראת הטיסה או לקראת נחיתה, ללעוס מסטיק. לגבי אוטריבין, צריך לבדוק אותך ספציפית ויתכן וניתן לתת לך משהו דומה. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים