בעיה קשה או סינוסים?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

11/12/2015 | 09:47 | מאת: רחל

מזה כשנה יש לי כאבי גרון, גרון נפוח ללא מוגלה אבל תמיד נפוח ואדום, שקדים נפוחים ואדומים ולפעמים נקודות לבנות דבר שמקשה בבליעה. במשטח גרון אין חיידקים. לציין כי יש לי בלוטת לימפה נפוחה בגודל 3 ס"מ בצד שמאל של הצוואר מתחת לאוזן שמאל שתקועה שם כבר שנה ומציקה - מושכת את הצוואר הראש והאוזן למעלה כאילו מישהו מושך לי תמידית בקוקו בשיער כלפי מעלה. הרופאים נתנו לא אנטיביוטיקות שלא עזרו וכל מיני משכחי כאבים שלא עזרו. עשיתי MRI ושם גילו עיבוי דלקתי של תאים אטמואידלים, גם של סינוס מקסילרי ושל סינוס היתד. אין אני מבינה מה הקשר בין בעיית הגרון לממצא. רוצה לציין כי 24 שעות ביממה אני מרגישה לחץ כבד על האוזן השמאלית, מאחוריה ובצוואר שמאלי מתחת לאוזן. אף אוזן גרון בדק ואמר שאין דלקת או בעיה באוזניים, בעיה בלעיסה אין אולי תעזור לי לפענח את התעלומה? הצוואר מציק והגרון כואב

שלום, כשנה יש כאבי גרון, גרון נפוח ללא מוגלה אבל תמיד נפוח ואדום, שקדים נפוחים ואדומים ולפעמים נקודות לבנות דבר שמקשה בבליעה. במשטח גרון אין חיידקים. יש בלוטת לימפה נפוחה בגודל 3 ס"מ בצד שמאל של הצוואר מתחת לאוזן שמאל . MRI - עיבוי דלקתי של תאים אטמואידלים, סינוס מקסילרי אין כל כך קשר בין הסינוסים לשקדים. ממליץ על בדיקת אף אוזן גרון מקיפה, בדיקת סיב אופטי וUS צוואר לאור הבלוטה המתוארת. כאבי גרון ותאור זה יכולי להתאים לדלקות שקדים חוזרות ואם צריך יש לטפל בכך בהתאם. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים