האם הוכחה יעילות לניקוי סינוסים באמצעות נטיפוט

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

26/01/2015 | 15:15 | מאת: מושיקו

שלום וברכה, נתקלתי לאחרונה בפרסום של נטי פוט. למעשה החדרה של מים לתעלות האף וניקוים (לעיתים עם מלח או תוספת אחרת). האם ניתן לבצע את הטיפול הזה והוא אינו מזיק? האם יש הוכחה ליעילות שלו? בתודה מראש

שלום, שטיפות אף לסוגיהן הם טיפול ישן וידוע העוזר בטיפול בסינוסיטיס. שטיפות אף ופתחי הסינוסים יכול לעזור. כמובן שכל דבר תלוי במצב הקליני של המטופל ורצויה בדיקת רופא א א גרון טרם הטיפול. בברכה

11/02/2015 | 06:03 | מאת: מושיקו

תודה רבה על התשובה. רציתי לשאול מדוע כאשר אני ממלא נחיר אחד אני מרגיש שהמים מציפים אותו והמים לא יוצאים כלל דרך הנחיר השני? ובנוסף אני מרגיש ממש כאילו מישהו צובט אותי מאחורי הראש כשהמים ממלאים את הנחיר? אני מרכין את הראש בזמן השטיפה ואף מקרב את הסנטר לגרון וכמובן הראש במקביל לקרקע. אני לא מצונן ובריא בד"כ. בנוסף רציתי לשאול האם תדירות יומית מתאימה לשטיפה זו לאדם בריא או שניתן להקטין את תדירות השטיפה? תודה מקרב לב

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים