בלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

23/09/2014 | 20:20 | מאת: אלי

שלום רב, ביצעתי אולטרסאונד של הבלוטות התת לסתיות, רציתי לשאול מה משמעות התוצאה: בדיקת US רקמות רכות צוואר: באזור סובמנדיבולרי משני הצדדים הודגמו מספר בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה מימין בגודל עד 2.3 ס"מ, משמאל עד 1.6 ס"מ. באזור פראווסקולרי משני הצדדים הודגמו מספר בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה בגודל עד 1.3 ס"מ. מראה סונוגרפי של הבלוטות תגובתי. תודה

שלום, בדיקת US רקמות רכות צוואר: באזור סובמנדיבולרי משני הצדדים הודגמו מספר בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה מימין בגודל עד 2.3 ס"מ, משמאל עד 1.6 ס"מ. באזור פראווסקולרי משני הצדדים הודגמו מספר בלוטות לימפה עם קורטקס מעובה בגודל עד 1.3 ס"מ. מראה סונוגרפי של הבלוטות תגובתי. נראה כי מדובר בבלוטות תגובתיות אך יש לבצע הקבלה קלינית בבדיקת הנבדק ולראות אות אופי ומהות הגדלת הבלוטות. לפי בדיקה זו ניתן לדעת את האבחנה והצורך בהמשך טיפול או ברור. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים