גושי נזלת לאחר ניתוח אף (מחיצה וכונכיות)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

29/07/2014 | 18:02 | מאת: idan

שלום דוקטור/פרופסור, לפני למעלה מחצי שנה עברתי ניתוח באף לתיקון מחיצה וכריתת כונכיות. הניתוח עצמו עזר לי, אני נושם טוב יותר מבעבר. למרות זאת, כל מספר ימים מצטברים לי באף גושי נזלת שחוסמים את נתיב הנשימה מהאף. הגושים 'משתחררים' רק אחרי הרבה קינוחי אף (בד"כ יוצא בין מספר שעות לכמה ימים!). התופעה חוזרת על עצמה כל פעם. ניסיתי להשתמש בתרסיס לאף עם מיי מלח - לא עזר. האם יש פתרון חלופי? האם זוהי תופעה שכיחה אחרי ניתוח שכזה? תודה רבה!!!

שלום, לפני למעלה מחצי שנה עברת לדבריך ניתוח באף לתיקון מחיצה וכריתת קונכיות. הניתוח עזר אך כל מספר ימים מצטברים באף גושי נזלת שחוסמים את נתיב הנשימה מהאף. התופעה חוזרת על עצמה כל פעם. תרסיס לאף עם מי מלח - לא עזר. נראה כי מדובר בקרוסטות או הפרשות סמיכות שלא יוצאות בקלות. מאחר ועברו כבר כ6 חודשים מהניתוח, אני ממליץ על בדיקה חוזרת של האף לבדוק מדוע ישנם הפרשות אלו ומה טיבם. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים