משטח גרון שלילי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

14/07/2014 | 17:32 | מאת: טל

שלום רב, התחילה לי דלקת גרון שלוותה בכאבים חזקים, בלוטות מוגדלות, מוגלה בגרון, ללא חום, שיעול ונזלת. רופא המשפחה אמר לי שמדובר בדלקת גרון חיידקית ולקחת אנטיביוטיקה. הוא עשה לי גם משטח גרון שיצא שלילי. למרות המשטח השלילי אמר לי הרופא לקחת אנטביוטיקה. רציתי לדעת אם המשטח שלילי יכול להיות שמדובר בוירוס? האם ישנם וירוסים שגורמים למוגלה בגרון? בנוסף אציין שכבר לאחר יומיים שלקחתי אנטביוטיקה, נעלמה המוגלה והרגשתי ממש ממש טוב. אשמח לשמוע את תשובתך המקצועית, תודה טל

שלום, יש לך דלקת גרון עם כאבים חזקים, בלוטות מוגדלות, מוגלה בגרון, ללא חום, שיעול ונזלת. לפי הרופא מדובר בדלקת גרון חיידקית וקבלת אנטיביוטיקה. משטח גרון יצא שלילי. קבלת אנטביוטיקה. יכול להיות שמדובר בוירוס אך יכול להיות גם זיהום משני חיידקי. יתכן גם שבמשטח יש חידקים אחרים שאינם סטרפטוקוק. האנטביוטיקה, כנראה עזרה. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים