אסתה/אי סבילות לקטוז/ ריפלוקס?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

04/09/2013 | 17:40 | מאת: לי

שלום פרופסור ברוורמן, בת 30 אלרגית לאבק, מטופלת במשאף סרטייד דיסקוס 500 כל השנה ואריוס בקיץ, יש אי סבילות ללקטוז. (אנסה בקרוב להוריד את מינון המשאף בהמלצת רופא) ב-2008 במשך 4 חודשים לא נטלתי סרטייד. תפקודי ריאות תקינים תמיד מלבד תגר מטכולין במינון גבוה (שבזמן התגר לא ידעתי על הלקטוז או אלרגיה לאבק עדיין) בעבר נבדקתי ע"י אא"ג עם סיב אופטי והבדיקות היו תקינות לחלוטין. נשלל PND. לפני שהפסקתי מוצרי חלב נראו סינוסים (מתחת לעיניים) תפוחים מעט בסריקת סי טי אבל יש מעבר אוויר טוב בשני צידי האף. הבנתי שבמידה ויש ריפלוקס אמורים לראות בבדיקת אא"ג עם הסיב אופטי כאודם בושת, האם יתכן שהתרופות אותן אני נוטלת מטשטשות את הממצאים ו/או מחלישות סימטומים של הריפלוקס במידה ואכן קיים ריפלוקס? חושדת בתרופות כגורם לסימפטומים גם כן(סרטייד מרפה שרירים). במעקב עם מומחה ריאות וגסטרו. חוות דעתך בבקשה. כרגע אני בדיאטת אלימינציה בלי מוצרי חלב בעיקר,אני לא מסתדרת עם נוגדי חומצה למינהם. אני שוקלת לבצע בדיקת ניטור חומצה אם לא יהיה שיפור משינוי תזונתי.

שלום לך לי, את בת 30 אלרגית לאבק, מטופלת במשאף סרטייד כל השנה ואריוס בקיץ, יש לך אי סבילות ללקטוז. בעבר נבדקת ע"י רופא אא"ג עם סיב אופטי והבדיקות היו תקינות לחלוטין לדבריך. בבדיקת סי טי אבל יש מעבר אוויר טוב בשני צידי האף. לא נראה שהתרופות אותן את נוטלת מטשטשות את הממצאים ואם יש לך רפלוקס ושטי אז יש סימפטומים וכן ממצאים בבדיקה אנדוסקופית. ניתן כמובן להתייעץ עם רופא גסטרו. מבין שאת לא מסתדרת עם נוגדי חומצה למינהם. את שוקלת לבצע בדיקת ניטור חומצה אם לא יהיה שיפור משינוי תזונתי. מציע בכל זאת להתייעץ עם גסרטרואנטרולוג. שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים