ייעוץ לגבי התשובה של ה CT

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

18/08/2013 | 22:35 | מאת: ירון

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של : מערות הפנים סיבת הפניה: סינוסיטיס כרונית. במערת הלסת הימנית עיבוי רירית ברצפת הסינוס ובצידיו. מודגם שתל שן הבולט מהמקסילה אל רצפת חלל האף. במערת הלסת השמאלית עיבוי רירית פוליפואידי. מודגמים HALLERCELLS משמאל עם הסננה בתוכם. ברצפת הסינוס אטרופיה ניכרת של הרכס האלוואולרי. לא ניתן לשלול פיסטולה אורו-אנטרלית קטנה באזור שן .28 מחיצת האף עקלתונית. הקונכיה מדיאה הימנית והשמאלית תקינה. הקונכיות התחתונות תקינות. בחלל האף עיבוי פוליפואידי של הרירית. מקור הפוליפים כנראה אפי עליון, אולם לא ניתן לשלול מקור אטמואידלי. מודגמת הסננה באזור המאטוסים האמצעיים. בתאי האטמואיד הקדמיים והאחוריים הסננה. במערת המצח הימנית והשמאלית הרירית מעובה. בסינוס הספנואידלי עיבוי מינימלי של הרירית. סיכום: שינויים במערות הפנים כמתואר.

שלום, להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של מערות הפנים עקב סינוסיטיס כרונית. במערת הלסת הימנית עיבוי רירית ברצפת הסינוס ובצידיו. מודגם שתל שן הבולט מהמקסילה אל רצפת חלל האף. במערת הלסת השמאלית עיבוי רירית פוליפואידי. מודגמים HALLERCELLS משמאל עם הסננה בתוכם. ברצפת הסינוס אטרופיה ניכרת של הרכס האלוואולרי. לא ניתן לשלול פיסטולה אורו-אנטרלית קטנה באזור שן .28 מחיצת האף עקלתונית. הקונכיה מדיאה הימנית והשמאלית תקינה. הקונכיות התחתונות תקינות.בחלל האף עיבוי פוליפואידי של הרירית. מקור הפוליפים כנראה אפי עליון, אולם לא ניתן לשלול מקור אטמואידלי. מודגמת הסננה באזור המאטוסים האמצעיים. בתאי האטמואיד הקדמיים והאחוריים הסננה. במערת המצח הימנית והשמאלית הרירית מעובה. בסינוס הספנואידלי עיבוי מינימלי של הרירית. סיכום: שינויים במערות הפנים כמתואר. תשובה זו מתאימה לאפשרות של סינוסיטיס כרונית. יש לפנות לרופא א א גרון להמשך טיפול. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים