סינוסים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

14/07/2013 | 18:08 | מאת: אביבה

שלום רב, אני סובלת מכאבים חמורים באוזן הימנית כחודשיים, נבדקתי ע"י מספר רופאים שטענו שאין שום ממצאים. לאחר בקשה שלי לבצע בדיקת CT הגיעו הממצאים הבאים: 1. התעבות קלה של הרירית בסינוס המקסילרי הימני 2. התעבות קלה של מס תאים מסטואידים בצד ימין האם ניתן היה לגלות את הממצאים הנ"ל ללא בדיקת CT? מה משמעות כל אחד מהממצאים? וכיצד ניתן לטפל?

שלום, בדיקת CT תשובה :1. התעבות קלה של הרירית בסינוס המקסילרי הימני 2. התעבות קלה של מס תאים מסטואידים בצד ימין ללא CT לא ניתן לראות את תאי המסטואיד מאחורי האזן ואת הסינוסים בצורה טובה. משמעות הממצאים - בסינוסים יכולה להיות אלרגיה או סינוסיטיס כרונית. במסטואיד- עיבוי רירית יכול להעיד על מצב דלקתי באזן. לטפל לפי המצב הקליני אצל הרופא המטפל.

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים